Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ...

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος - Πρώτη στην Ευρώπη με διαφορά


H πρώτη τράπεζα σε όλη την Ευρώπη και με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη καθίσταται πλέον η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την... επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία, καθώς υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές αλλά και την επικείμενη πώληση μειοψηφικού πακέτου 20% της θυγατρικής στην Τουρκία Finansbank.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης σε μέγεθος ελληνικής τράπεζας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας -όπου οι γραμμές διατραπεζικής χρηματοδότησης είναι κλειστές- αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνον για την Εθνική και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλά και την ίδια τη χώρα.

O κ. Ταμβακάκης έδωσε έμφαση στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και υπογράμμισε ότι σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς όχι μόνον για την Εθνική, αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Αποτέλεσμα θα είναι η σταδιακή ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία μέσω της αύξησης της χρηματοδότησης τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και σε ορισμένες κατηγορίες έχει παγώσει εντελώς, λόγω και της χαμηλής ζήτησης.

Ο Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι η Εθνική, ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και ενισχυμένη από πλευράς κεφαλαίων, είναι τώρα έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια της χώρας μας για έξοδο από την κρίση.

Όπως είπε ο κ.Ταμβακάκης η μετοχική σύνθεση της τράπεζας δεν αλλάζει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια να εξακολουθούν να κατέχουν περίπου το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Το επιτελείο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο συμπλήρωναν οι γενικοί διευθυντές Άνθιμος Θωμόπουλος, Παύλος Μηλωνάς και Άγις Λεώπουλος στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ είχε μεγάλο αριθμό συναντήσεων με ξένους θεσμικούς επενδυτές, επενδυτικές τράπεζες, επικεφαλής διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών τόσο για τα θέματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας όσο και για θέματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο γενικότερα.

sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου