Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Hey troika... Here are the thieves !!!!



Δίνουν 500.000 ευρώ σε ένα portal ;

Are they givin' 500,000 euro for a portal ?



Την Προκήρυξη έργου για την διαδικτυακή πύλη της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ» πολύ υψηλού κόστους για ανεκπαίδευτους χρήστες κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Λίτσα Αμμανατίδου.

The announce of a project has been known, about the making of a portal for the "Epanodos" (Center of the ex-prisoners return), that has the enormous COST OF 497,182.50 EURO !!

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε το σχέδιο προκήρυξης έργου για την «ΕΠΑΝΟΔΟ» το οποίο αφορά στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης (portal) με προϋπολογισμό (με ΦΠΑ) 497.182,50 ευρώ.

Τα χρήματα προέρχονται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση» και μέσω της εταιρείας του δημοσίου Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚΤΠ) ΑΕ δίνονται στην «ΕΠΑΝΟΔΟ», για να υλοποιήσει το έργο.

The money comes from the operational programm "Digital xoncergence" and they are given by the "Civil data company"(ΚΤΠ) to Epanodos, for making the plan.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι το έργο είναι πολύ ακριβό σε σχέση με άλλα συναφή έργα και με βάση τους στόχους απευθύνεται σε αποφυλακιζόμενους και αποφυλακισμένους οι οποίοι δεν διαθέτουν εκπαίδευση στην ψηφιακή τεχνολογία και επειδή παρατηρείται το να μην χρηματοδοτείται η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» ως κοινωνικός φορέας με κρατική ενίσχυση για να φέρει σε πέρας το έργο της, αλλά να διατίθεται από το ΕΣΠΑ ένα μεγάλο ποσό για να δημιουργηθεί η διαδικτυακή της πύλη, επέβαλαν τις ερωτήσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς.

Menbers of "SYRIZA" (Greek party of the left) allege that the project has been costed too high, compares to others similar projects, whereas ex-prisoners are not so familiar to digital techology and also that the money comes from EU project ESPA 2007-2013 though the matter is obviously social but developmental !!! In fact they speak about a scandal !!!

Από το υπουργείο δικαιοσύνης ισχυρίζονται ότι το κόστος για την υλοποίηση της διαδικτυακής πύλης ανέρχεται στο ποσό των 22.140 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο με κωδικό MIS 299984 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

http://www.madata.gr/epikairotita/social/83418.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου