Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Λάρισα: Σημεία και τέρατα στο νοσοκομείο - Στο φως σπατάλες 7εκ.€!


Σκάνδαλο 7εκ.€ στις προμήθειες ιατρικών υλικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας αποκάλυψαν έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας... (βίντεο)

σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας. Το πόρισμα του Σώματος –το οποίο συνεχίζει τους ελέγχους στους χώρους του νοσοκομείου για τις συμβάσεις και τα τιμολόγια προμηθειών ιατρικών υλικών- εμπλέκει τρεις κλινικές του νοσοκομείου, 22 γιατρούς που εργάζονται σε αυτές και δυο πρώην διοικητές.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έχει ήδη σταλεί στους αρμόδιους φορείς και στην εισαγγελία Λάρισας, ενώ προκάλεσε και παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με το blog «Νοσηλευτική Παρέμβαση» έκανε αιφνιδιαστική έφοδο την περασμένη Πέμπτη (13-01-2011), για να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι ελεγκτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος», σύμφωνα με όσα συμπεραίνουν οι ελεγκτές, η ζημία των ασφαλιστικών Ταμείων από τους χειρισμούς των γιατρών και των διοικητών, για προμήθειες υλικών στις κλινικές Γενική, Νευροχειρουργική και Αγγειοχειρουργική ανέρχεται στο ποσό των 6.766.328,82 ευρώ.

Μάλιστα, εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προτείνεται να τεθούν άμεσα σε αργία πέντε κορυφαίοι γιατροί του νοσοκομείου για τους οποίους, όπως σημειώνουν οι ελεγκτές, θα παραγγελθεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Η εφημερίδα σημειώνει πως την ερχόμενη Παρασκευή ο κ. Λοβέρδος θα κληθεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τις υπερκοστολογήσεις και τα τρωκτικά των νοσοκομείων.




http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/7_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου