Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Διορισμούς «ημετέρων» από τον Ανδρέα Λοβέρδο, γράφει το Der SpiegelΑπό τότε που ανέλαβε Υπουργός Υγείας το Σεπτέμβριο, ο Λοβέρδοςδιόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας. Είκοσι εξ αυτών μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως.

Εκτός από το μισθό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν πλέον και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά. Τουλάχιστον δέκα συνεργάτες διορίστηκαν σε νέες θέσεις, επίσης εις βάρος του κρατικού ταμείου.

Φέτος ο Λοβέρδος πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 1,3 δις. ευρώ στον τομέα της υγείας. Αλλά οι περισσότεροι από τους νεοδιορισθέντες έχουν μόνο ένα απλό απολυτήριο ή είναι συνταξιούχοι - και έτσι δεν μπορούν να του προσφέρουν σχεδόν καμιά βοήθεια.

Η τακτική αυτή έχει παράδοση στην Ελλάδα: Βρίσκουν και τοποθετούν ανθρώπους που βοήθησαν στις εκλογές και έμπιστους. Και πολλοί εργάζονται, δήθεν, μόνο στο σπίτι τους.

'Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των εδώ συνεργατών', δηλώνει ο Δημήτριος Γασπαρινάτος, ο διευθυντής του εκλογικού γραφείου. 'Αλλά ελάτε όποτε θέλετε. Εμένα και άλλους τρεις θα μας βρείτε πάντα εδώ'».


http://paremboleas.pblogs.gr/2011/03/diorismoys-hmeterwn-apo-ton-andrea-loberdo-grafei-to-der-spiegel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου