Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Προσλήψεις αβέρτα μέσω ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - 2

Διορισμοί από τα παράθυρα του μνημονίου ;


Στο σημερινό ΤΟ ΒΗΜΑ online διάβασα το άρθρο του Ζώη Τσώλη και για μια ακόμα φορά πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι ίσως είναι καλύτερα η πτώχευση και ο ενταφιασμός του πτώματος, μήπως και υπάρξει μια ελπίδα, η επόμενη γενιά να διαχειριστεί πιο έντιμα και αξιόπιστα το μέλλον του τόπου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=386280&dt=24%2F02%2F2011
Οσοι αναρωτιούνται γιατί δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο της πιό σκληρής λιτότητας που έχει εφαρμοστεί στον τόπο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στα τελευταία στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού.
Η έρευνα της ανεξάρτητης πλέον Στατιστικής αρχής αποκαλύπτει ότι το 2010 ο αριθμός των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των ένστολων (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών) μειώθηκε μόλις κατά 0,9%!.
Σε απόλυτους αριθμούς το “σώμα” των δημοσίων υπαλλήλων κι όσων αμείβονται από το δημόσιο που αριθμεί 768.000 άτομα περιορίστηκε μόνο κατά 7000 άτομα. Δηλαδή το δημόσιο εξακολουθεί να απασχολεί 761.000 ανθρώπους.
Κι αυτό παρά το κύμα συνταξιοδοτήσεων 40.000 υπαλλήλων, της απόλυσης ορισμένων κατηγοριών συμβασιούχων και της περιβόητης κατάργησης φορέων και οργανισμών του δημοσίου που δεν έχουν αντικείμενο.
Τι αποκαλύπτει αυτή η εξέλιξη…
Ο,τι το 2010 όχι μόνο δεν τηρήθηκε η αρχή “πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη” στο δημόσιο, δεν έκλεισε κανένας δημόσιος φορέας, αλλά αντιθέτως έγιναν διορισμοί από το παράθυρο του μνημονίου.
Την ίδια χρονιά ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 200.000 άτομα. Στο σύνολό τους από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ο οποίος εξακολουθεί να καλείται από την κυβέρνηση να συνδράμει στην ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών…

http://panosz.wordpress.com/2011/02/24/new-domestic-employments/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου