Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στενός συνεργάτης πρώην υπουργού, με off shore εταιρεία



ΠΕΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ !!!

Η εμπλοκή στενού συνεργάτη πρώην υπουργού, επικεφαλής και νομικού συμβούλου μίας από τις παράκτιες εταιρείες που ερευνά η εισαγγελία, βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του "Έθνους", η εταιρεία φέρεται να έχει ως αντικείμενό της τον εξοπλισμό και τη λειτουργία κτιρίων και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι. Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε άλλη υπόθεση, που διερευνά η Δικαιοσύνη.
Ο κ. Πεπόνης έχει στη διάθεσή του στοιχεία, όπως φωτογραφίες και συμβόλαια αγοραπωλησίας με αντικείμενο πολυτελή ακίνητα και σωρεία εγγράφων για υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα συνταξιούχου εφοριακού.

Ο εισαγγελέας έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για περιουσιακά στοιχεία κρατικών λειτουργών έχει ανάλογα ντοκουμέντα.

Ακόμη, έχουν ζητηθεί και θα ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι φορολογουμένων -κυρίως εταιρειών- που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων τους, ακόμη και συγγενικών προσώπων τους.

Σημειώνεται, πως έχει ήδη καταθέσει μία συνταξιούχος εφοριακός, η οποία έχει καταγγείλει ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα των συναδέλφων της, γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.


http://kapistri.blogspot.com/2012/01/off-shore.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου