Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ένα φοροφυγά το 15ημερο πιάνουν και τον αφήνουν μετα απο λίγο...

Συνελήφθη επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη για χρέη 19,5 εκατ. ευρώ

Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2012

Για χρέη προς το δημόσιο, ύψους σχεδόν 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη ένας 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών υγιεινής και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 66χρονος συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας. Το ακριβές χρέος της επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 19.333.927,62 ευρώ.

Βεβαρημένο είναι το παρελθόν του επιχειρηματία Αναστάσιου Κιόλογλου ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης για χρέη 19 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο.

Ο 66χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας ΒΙΕΚΑ ΑΕ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών υγιεινής, ήταν παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ στο παρελθόν μέσω της εταιρείας του Fiore Di Bagno, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων το 2003. Μάλιστα τότε κατά την εξέλιξη της υπόθεσης καταγγέλθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει δυο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και ζήτησε και πήρε αναβολή 48 ωρών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκε, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο Αναστάσιος Κιόλογλου είναι γνώριμος των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, καθώς το 2003 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον ίδιο και στα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε προηγηθεί τότε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Βάσει αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.

Λίγο πριν εκδικαστεί η έφεσή τους και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2005 ο επιχειρηματίας φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με δυο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους ζήτησε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, με νέες, περισσότερο ευνοϊκές για τον ίδιο και τους γιους του, προκειμένου να τύχουν καλύτερης ποινικής μεταχείρισης και να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές τους.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φέρεται ότι του ζήτησαν 30.000 ευρώ και ο 66χρονος επιχειρηματίας συμφώνησε, την ίδια όμως ώρα κατήγγειλε το περιστατικό στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί της ασφάλειας του έδωσαν ένα πακέτο με 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και δύο από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε καφετερία της Θεσσαλονίκης με τα χρήματα.

Συνελήφθη ένας ακόμη επιχειρηματίας για χρέη στο Δημόσιο

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ένας άνδρας 49 ετών, διαχειριστής-εταίρος εταιρείας εμπορίας φρούτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 403.644,02 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline για χρέη προς το Δημόσιο

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Νέα σύλληψη επιχειρηματία το πρωί της Τετάρτης από την Οικονομική Αστυνομία. Συνελήφθη ο 72χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος «Bodyline» κ. Λέων Λεβής που φέρεται να είχε οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 650.000 ευρώ. Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Φιλοθέης, μετά από έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας κ. Νίκος Αντωναράκος στην Οικονομική Αστυνομία. Το έγγραφο απεστάλη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της 4ης ΔΟΥ Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του κ. Λεβή σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά κι άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Είχε προχωρήσει σε έναν σχετικό διακανονισμό το 2009, όμως στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις κανονισμένες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει προ μερικών εβδομάδων να τακτοποιήσει και άλλη σημαντική οικονομική εκκρεμότητα με το ελληνικό δημόσιο. Η σύλληψη του κ. Λεβή είναι η τέταρτη τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ. Είχαν προηγηθεί αυτές του ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας κ. Παναγιώτη Πανούση, του ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων κ. Νίκου Πανταζόπουλου, ενώ ο ιδιοκτήτης εταιρείας πλαστικών κ. Γιώργος Πετζετάκις οδηγείται σήμερα στο Αυτόφωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η σύλληψη και άλλων 12 επιχειρηματιών.

Συνελήφθη ο βιομήχανος Γιώργος Πετζετάκης για χρέη 2.000.000 προς το δημόσιο

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, ο 47χρονος πασίγνωστος επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου Προέδρου της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών «Πετζετάκις», εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 2.093.979,75 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Είναι ο τέταρτος επιχειρηματίας, από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα του εισαγγελέα, για τους οποίους εκκρεμούν καταδίκες για οφειλές προς το Δημόσιο.

Είχαν προηγηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων FENA. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες συλλήψεις, τουλάχιστον 7 επιχειρηματιών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον Όμιλο «Πετζετάκις» είναι απλήρωτοι 17 μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 13 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου