Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δωράκι Λοβέρδου σε επιχειρηματίες!


Πολλά ερωτήματα γεννά στους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας το γεγονός ότι τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας κατάργησαν το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), την ώρα που η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα στον κόσμο σε χρήση αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών.Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε αυτή την απόφαση παρ’ όλο που ο ίδιος έχει καταγγείλει τη σπατάλη στις εξετάσεις, σημειώνοντας ότι το 2011 έγιναν 3.500.000 αξονικές τομογραφίες, ακριβώς διπλάσιες από ό,τι έγιναν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε!

Ιατρικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων ως ένα ανέλπιστο «δωράκι» σε επιχειρηματίες ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων (που φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα σαν τα μανιτάρια), ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και στενό συγγενικό πρόσωπο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για απόφαση που, όπως σημειώνουν οι ιατρικές ενώσεις, θα βουλιάξει τον νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, που καλύπτει 9.500.000 ασφαλισμένους! «Οταν και ο ίδιος ο υπουργός γνωρίζει ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε απεικονιστικές εξετάσεις, με την απελευθέρωση του πλαφόν είναι σίγουρο ότι οι μεγάλες ιδιωτικές διαγνωστικές αλυσίδες θα βρουν τρόπο να βουλιάξουν το Ταμείο» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Τις ίδιες επιφυλάξεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν εκφράσει και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), που προειδοποιούν ότι οι Ελληνες κινδυνεύουν να αρχίσουν να φωσφορίζουν από την υπερβολικές δόσεις ακτινοβολίας. Μάλιστα, σε έγγραφο διαμαρτυρίας της ΠΟΣΙΠΥ Πελοποννήσου χαρακτηρίζεται «άκρως επικίνδυνο, επιπόλαιο και ύποπτο να επιτραπεί ελεύθερα, χωρίς πλαφόν, χωρίς καμία δεσμευτική σύμβαση, ένα ανελέητο οικονομικό πάρτι εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, που θα οδηγήσει τον οργανισμό σε μαρασμό».

http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου