Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το δεξί χέρι του Βενιζέλου έκλεισε τη συμφωνία με τη Siemens...


Ξέρετε πώς λένε τη… συγγνώμη οι Γερμανοί. «Giannakopoulos».
Μην εκπλήσσεστε. Αυτή είναι η νέα λέξη ύστερα από τη συμφωνία που έκλεισε ο κ. Βενιζέλος με τη Siemens με πρώτο βιολί στις διαπραγματεύσεις τον άνθρωπο του για όλες τις δουλειές, τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από την… ΟΝΝΕΔ, έγινε… transformer και μετατράπηκε σε δεξί χέρι και άνθρωπο για τις δύσκολες αποστολές, του κ. Αντιπροέδρου και υποψήφιου… πρωθυπουργού. Στα μέσα και στα έξω λοιπόν για όσα χρόνια ο κ. Βενιζέλος είναι στα πράγματα, ορίστηκε και διαπραγματευτής με τη γερμανική εταιρεία για το τελικό κουκούλωμα μιας ιστορίας που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.
Η τεράστια… επιτυχία της συμφωνίας που πέτυχε ο κ. Γιαννακόπουλος είναι η εξής: Οι Γερμανοί θα μας ζητήσουν συγγνώμη για την… αναστάτωση που προκάλεσαν, θα μας χαρίσουν κάποιες απαιτήσεις που έχουν, θα προχωρήσουν σε νέα έργα και 700 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν και 100 υποτροφίες. Ελπίζουμε όχι για να μαθαίνουν οι υπότροφοι πώς να δωροδοκούν ξένους αξιωματούχους. Ο κ. Γιαννακόπουλος λοιπόν, το alter ego του κ. Βενιζέλου έγινε τώρα και διαπραγματευτής μιας τόσο κρίσιμης απόφασης η οποία θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Μαζί με άλλους έμπιστους του κ. Αντιπροέδρου έκλεισαν τη συμφωνία προκειμένου να ξεχάσουμε τα μαύρα ταμεία, τις μίζες, τη διαπλοκή, τους νταβατζήδες που έπαιρναν τις δουλειές πίσω από τις κουρτίνες, τα λεφτά που χάθηκαν για την Ελλάδα λόγω των υπερτιμολογήσεων, τις ηλεκτρικές συσκευές, τους λεμονοστίφτες, τους γάμους της Αγιας Οικογένειας.
Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο περιβόητος κ. Γιαννακόπουλος που είναι χωμένος σε όλες τις δουλειές του κ. Βενιζέλου, διαβάστε τι έγραφε το antinews πριν μερικούς μήνες:
«Συστηματικά ετοιμάζεται και για τις εκλογές και για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος. Την ώρα που ο Λοβέρδος περιμένει την συνάντηση με την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση για να κάνει το επόμενο βήμα, ποιος τοποθετείται από τον Βενιζέλο για να «ελέγξει» (δηλαδή να μοιράσει την πίτα) για τα δεκάδες χιλιάδες μηχανάκια – κουλοχέρηδες που θα τοποθετηθούν σε όλη την Ελλάδα; Ο άνθρωπος του Μπένι!
Πρόκειται για τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, έμπιστο άνθρωπο του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος διορίζεται πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Τι θα κάνει εκεί; Θα πιστοποιεί και θα ελέγχει την καταλληλότητα των μηχανημάτων, των παιχνιδιών, του δικτύου επικοινωνιών, των τερματικών και των καταστημάτων μέσω κεντρικού ή άλλου κατάλληλου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και φυσικών ελέγχων, θα χορηγεί άδειες, θα εκδίδει ρυθμιστικές κανονιστικές πράξεις, θα επιβάλλει τη νόμιμη λειτουργία της αγοράς, θα επιβάλλει κυρώσεις, θα εκδίδει οδηγίες και θα επιλαμβάνεται καταγγελιών. Θα είναι, δηλαδή, ο άρχων των φρουτακίων και του τζόγου.
Ο Ευγένιος είναι ένας φίλος από τα παλιά. Πόσο παλιά; Από την εποχή της παντοκρατορίας της Δήμητρας Λιάνη το 1993, που είχε αναλάβει να της «φιλοτεχνήσει» το προφίλ. Από εκεί τον «μάζεψε» ο Βενιζέλος, που τότε ως υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν πολύ κοντά στο σύστημα εξουσίας της Λιάνη παρά τω Ανδρέα Παπανδρέου.
Έκτοτε ο Γιαννακόπουλος είναι ο άνθρωπος του Βενιζέλου που τακτοποιεί όλες τις δουλειές του, εκείνος χωρίς τον οποίο ο Βενιζέλος δεν κάνει τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιαννακόπουλος θα διοριζόταν στην ΚΕΔ και τον Σεπτέμβριο ο Βενιζέλος τον προόριζε για τη «νέα ΕΤΑ», το σχήμα δηλαδή που θα προέκυπτε από την συγχώνευση ΚΕΔ-ΕΤΑ – χρειάζεται να θυμίσουμε ότι επί Σημίτη ο Γιαννακόπουλος ήταν στο Δ.Σ. της Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας;
Ο Γιαννακόπουλος (που στα νιάτα του πέρασε από ηγετικές θέσεις της ΟΝΝΕΔ!) διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Τότε είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να συγχωνεύσει – συρρικνώσει τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ (ΕΡΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΝΕΤ)
Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002) όπου έμεινε γνωστός για τις διαφημιστικές καμπάνιες που οργάνωνε στο εξωτερικό και το εσωτερικό προσπαθώντας να ικανοποιήσει όλες τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Λέγεται δε ότι απέκτησε πολύ καλές σχέσεις με τον γνωστό διαφημιστή Νίκο Λεούση.
Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους». Ήταν φυσικό η Πολιτιστική Ολυμπιάδα να μην έχει χαρακτήρα πολιτισμού, αλλά ολυμπιάδας… Δηλαδή πολύ διαφήμιση και λίγο πολιτισμό παρά το ότι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.
Πάντως την «δουλειά» την έκανε. Το 2003 η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» τον συνέκρινε με τον διευθυντή του BBC Ντάικ: «Οι Έλληνες, όπως θα περιμένατε, έκαναν μεγάλο θέαμα την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και αυτός, που τη διευθύνει, είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, ένας δυναμικός Γκρεγκ Ντάικ». Και πρόσθετε: «Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με εκδηλώσεις, που σου κόβει την ανάσα. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη σήμερα έκθεση στον κόσμο με έργα σύγχρονης τέχνης. Επίσης, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα δώρισε πέντε εκατομμύρια λίρες στην UNISEF για το παγκόσμιο πρόγραμμά της εμβολιασμού παιδιών σε φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου».
Σήμερα όλοι ξέρουμε πόσο κόστισαν αυτοί οι ύμνοι και τι δουλειές έγιναν στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων…»


http://www.staparaskinia.gr/2012/03/siemens.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου