Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Απόφαση σκάνδαλο στην Κρήτη. Ιστοσελίδα αξίας 460.000 ευρώ για την προώθηση αγροτικών προϊόντων !




Στο ''παρά πέντε'' μπήκε φρένο στις προθέσεις της Περιφέρειας Κρήτης να δημιουργήσει Διαδικτυακή πύλη για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων κόστους 460 χιλιάδων ευρώ!
 Σύμφωνα με την απόφαση (που βρίσκεται στη διάθεση του flashnews.gr) η Περιφέρεια Κρήτης ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος, μετά και από την έγκριση που είχε πάρει από τον γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνη Μαρκόπουλο, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν όταν το σχέδιο έγινε γνωστό ανάγκασαν την Περιφέρεια σε αναδίπλωση. 
 Όπως και να 'χει πρόκειται για μια κίνηση πρόκληση σε μια εποχή που η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος βρίσκεται στο προσκήνιο η Περιφερειακή Αρχή να επιλέξει να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για μια...ιστοσελίδα!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews μια ανάλογη υπηρεσία δημιουργήθηκε απο τα Επιμελητήρια η οποία ουσιαστικά εξυπηρετεί κάτι παρεμφερές.
Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια της Κρήτης δημιούργησαν ένα κόμβο που μπορεί ο Κρητικός Παραγωγός αλλά και ο επιχειρηματίας να προωθήσει τα προϊόντα του σε επιπεδο B2B δηλαδή απο επιχειρηματία προς επιχειρηματία.
Με μικρές αλλαγές μπορεί να τροποποιηθεί και να γίνει ακριβώς αυτο που περιγράφει η εγκριση της περιφέρειας.
Τα link από τις ιστοσελίδες των Επιμελητηρίων που δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η υπηρεσία που είχε πρόθεση να δημιουργήσει η Περιφέρεια και θα κόστιζε 460 χιλιάδες ευρώ ουσιαστικά υπάρχει ήδη, είναι τα παρακάτω : 


Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ένας διαδικτυακός κόμβος, όπως αυτός που περιγράφεται στην απόφαση της Περιφέρειας δε κοστίζει περισσότερα από 60 χιλιάδες ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου