Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Μαντέψτε πόσο κόστισε ένα πάρτι στο ΔΝΤ με 7.000 καλεσμένουςΟι αμερικανικές εφημερίδες ξεκίνησαν από ένα σκανδαλώδες πάρτι του ΔΝΤ το οποίο στοίχισε μισό εκατομμύριο δολάρια! Ποσό τεράστιο για ένα πάρτι, αλλά ελάχιστο αν σκεφτεί κανείς τα έσοδα, ...
τα κέρδη δηλαδή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τα δάνεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα. Στο πάρτι λοιπόν οι προσκεκλημένοι έφταναν τις 7.000! Το μενού ήταν φυσικά χλιδάτο. Τόσο μεγάλο που υπήρχε και... χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα έπρεπε να καταναλωθούν όλα τα εδέσματα!
Επτά διαφορετικές κουζίνες αντιπροσωπεύτηκαν στο μενού που περιλάμβανε από χαβιάρι και σολομό μέχρι στρείδια και τρούφες. Το γκαλά ξεκίνησε στις οκτώ το απόγευμα και πήγε μέχρι τα μεσάνυχτα. Το κόστος εκτιμήθηκε από τις 350.000 ως τις 500.000 δολάρια. Κόστος τεράστιο εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όμως όπως σχολίασε η Washington Post: «Σιγά το ποσό! Μόνο από την Ελλάδα το ΔΝΤ θα εισπράξει φέτος κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές τόκων».


 http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/7000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου