Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διεκδικούν εκατομμύρια από το Δημόσιο



Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκύψει με ορισμένους πρώην Ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ημετέρους της προηγούμενης και της παρούσας κυβέρνησης που διεκδικούν να καρπωθούν διπλά και τριπλά εφάπαξ σε βάρος των μάχιμων συναδέλφων τους που «μαζεύουν» σφαίρες και σαπίζουν στον δρόμο μέρα – νύχτα.

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Newsbomb.gr σύμφωνα με το οποίο απαιτούν 3 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο σαν επιπλέον εφάπαξ, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής αντέδρασαν και προχώρησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, για το θέμα. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας).
Το «πάρτυ» με τους ημετέρους των πολιτικών κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που μας κυβερνούν από την μεταπολίτευση και μετά, ξεκινά από το 1981 έως και σήμερα, όπου για πρώτη φορά ψηφίστηκε επιτέλους ένας νόμος που αναφέρει το αυτονόητο, ότι δηλαδή το εφάπαξ δικαιολογείται μόνο για τα έτη παραγόμενης πραγματικής εργασίας. Μέχρι σήμερα όμως όσοι διεκδικούσαν έπαιρναν …και αυτό γιατί το σύστημα που μας κυβερνά πάνω από 30 χρόνια μας δίδαξε πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», πλέον όμως δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό!
Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί να κάθεται κάποιος 20 χρόνια να λιώνει στο τάβλι στο κοντινότερο προς το εξοχικό του καφενείο και παράλληλα να θέλει αυτά τα 20 έτη να του αναγνωριστούν ως δήθεν εργασία και να πάρει και εφάπαξ για αυτή, έχοντας πάρει ήδη το νόμιμο εφάπαξ που του αναλογούσε και επειδή έχει καλή σχέση με τον τάδε ή τον δείνα πρώην και νυν υπουργό, να θέλει να πλουτίσει σε βάρος συναδέλφων του, που πληρώνουν εισφορές και το κράτος, τους είπε τον περασμένο μήνα, ότι τους πληρώνει μόνο δύο από τα πενθήμερα γιατί δεν έχει λεφτά…
Ο αριθμός των αξιωματικών αυτών φτάνει τους 270 που αποστρατεύτηκαν π.χ. με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, πήγαν δικαστικά, κέρδισαν το δικαίωμα να πάρουν τον βαθμό του Στρατηγού και πληρώνονται συντάξεις Στρατηγού και ενώ πήραν τα εφάπαξ του Αστυνομικού Διευθυντή τώρα θέλουν και τα εφάπαξ του Στρατηγού, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας. Αυτό μεταφράζεται σε μισό δισ. για το Ελληνικό Δημόσιο, εάν από τις πιέσεις που δέχεται ο νυν υπουργός Εργασίας από τους ημετέρους …. «λυγίσει». Μόνο για τους πρώτους 15 που έλαβαν αρνητική απάντηση από το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, το ποσό αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά η τελική απάντηση θα δοθεί από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση στον οποίο έφτασε το ζήτημα και μάλιστα …κατόπιν ασφυκτικών πολιτικών πιέσεων.
Είναι αλήθεια ότι μέσα σε αυτούς που διεκδικούν το δεύτερο και το τρίτο εφάπαξ υπάρχει και στενός συγγενής πρώην υπουργού; Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί πάντως προανήγγειλαν πως θα προσφύγουν στους οικονομικούς εισαγγελείς, για να διερευνήσουν την υπόθεση, η οποία όλα δείχνουν ότι θα γεννήσει άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο του δικομματισμού, της μεταπολίτευσης και των ημετέρων! Έχουν άποψη για το θέμα (ή ακόμη και εμπλοκή) εξάδελφος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και οι τρεις νυν βουλευτές της Ν.Δ., απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.; Το Newsbomb υπόσχεται πως θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει….
Διαβάστε επίσης:

Απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούν εφάπαξ 3 εκατ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου