Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Καταπέλτης» ο διοικητής του ΙΚΑ στην δίκη των επίορκων υπαλλήλων της Καλλιθέας


Με την κατάθεση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη των υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας, για την ζημιά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσαν στο Ίδρυμα με παράνομες ενέργειές τους. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το κύκλωμα με τις υπαλλήλους υπεράνω πάσης υποψίας στο ΙΚΑ Καλλιθέας σχεδίαζε και εκτελούσε χιλιάδες παράνομες παροχές αξίας εκατομμυρίων, σε ένα κλειστό κύκλωμα που έλεγχε τα πάντα. Για 8 χρόνια και μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 η «θηλυκή παρέα» στο ΙΚΑ Καλλιθέας εξέδωσε 7.991 αποφάσεις για παράνομες παροχές σε 1.213 ασφαλισμένους, βάζοντας στο ταμείο της παράνομης οργάνωσης πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η ζημιά για το ΙΚΑ θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη από τα 11 εκατομμύρια ευρώ, κατέθεσε με βεβαιότητα ο διοικητής του ΙΚΑ, καθώς όπως είπε, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί μόνο το 50% των περιπτώσεων. 

Το «κουτί της Πανδώρας» με την απάτη-μαμούθ άνοιξε το Δεκέμβριο του 2011 αναφορά της διευθύντριας του ΙΚΑ Καλλιθέας, για παράνομη χορήγηση επιδόματος στην ίδια ασφαλισμένη ύψους 70.000 ευρώ. Ο διοικητής του ΙΚΑ κατέθεσε, ότι δύο κατηγορούμενες του πρότειναν να δεχθεί ακίνητα, που έχουν στην κατοχή τους και χρήματα ως πράξη μετάνοιας. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, η δικαίωση του ΙΚΑ περνάει μέσα από την απονομή της Δικαιοσύνης.

Οι επιθεωρητές του ΙΚΑ που συνεχίζουν τον έλεγχο, κάνουν «φύλλο και φτερό» ακόμη και χειρόγραφες αποφάσεις παροχών πριν το 2003, καθώς υπάρχουν ενδείξεις, ότι το κύκλωμα δρούσε και πριν ακόμη εγκατασταθεί το μηχανογραφικό σύστημα στην υπηρεσία. 

Στις κατηγορούμενες έχει ήδη επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και εκκρεμεί η απόφαση από το Δευτεροβάθμιο. 

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επιθεώρησης, που διενεργεί τον έλεγχο, που σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που θα θέσει υπόψη του δικαστηρίου, θα αλλάξουν τα δεδομένα στην υπόθεση. 

Alpha tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου