Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ένοχος ο Μιχαηλίδης για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα


Tην ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαληλίδη και των συγκατηγορουμένων του για υπόθεση που συνδέεται με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα αποφάσισε την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η κατηγορία αφορά σε διακίνηση μαύρου χρήματος που προέρχεται από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οπως αναφέρουν tanea.gr



Υπενθυμίζεται ότι πλην του Ντίνου Μιχαηλίδη, κατηγορούμενοι για την διακίνηση για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από παράνομες αμοιβές από την αγορά των ρωσικών συστημάτων είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην κύπριου υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγος του Μαρία Σοφού. Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εμπλεκόμενοι φέρονται να διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες. Κανένας πάντως από τους κατηγορούμενους στις απολογίες του δεν δέχθηκε την ποινική εμπλοκή που του αποδίδεται στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Οι δικαστές εντός της ημέρας θα αποφανθούν και για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου