Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στο "σκαμνί" στέλνουν Τσίπρας και Καμμένος όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών


Ο Πάνος Καμμένος εξήγγειλε την σύσταση ειδικής υπηρεσίας «αδιάφθορων» οι οποίοι θα ανοίγουν τα συρτάρια των υπουργών στο Πεντάγωνο και θα κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις υποθέσεις εξοπλισμών, ενώ δεσμεύτηκε πώς όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα θα πληρώσουν ακριβά, ακόμη κι αν πρόκειται για μεγαλόσχημους.
Ήδη κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού ξέρουν πολύ καλά πως τόσο ο Α. Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν μασάνε τα λόγια τους και είναι αποφασισμένοι να πάρουν κεφάλια.
Η υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα αναδίδει δυσοσμία από μακριά. Τα ονόματα που εμπλέκονται – εκτός από του Άκη Τσοχατζόπουλου και των κουμπαροξάδερφων του – είναι πολλά. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, υπηρεσιακοί παράγοντες μέχρι και πολιτικοί αρχηγοί.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια και έχουν πολλά στοιχεία στα χέρια τους. Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η λεγόμενη πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως και να πάνε κάποιοι στον Κορυδαλλό, όπως τους αξίζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα ονόματα πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ελέγχονται για τη συμμετοχή τους σε ύποπτες μίζες...
Μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ., έδωσε εχθές 9/1/2015 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έκανε εκτενή αναφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα στην... αμαρτωλή υπόθεση των ελικοπτέρων ΜΗ – 90!

«Δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε σύγχρονα ελικόπτερα - αναφέρομαι στα περίφημα MH-90, που θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει είκοσι στον αριθμό από το 2003 κι έχουμε παραλάβει τα έντεκα - και από τα καινούργια έντεκα να πετάνε μόνο τα δύο και μάλιστα το ένα «έμεινε» πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη» είπε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι όπως μαθαίνουμε έχουν χάσει... τον ύπνο τους.
Η αποκάλυψη που έκανε μέσα στη Βουλή ο Κάμμένος είναι συνταρακτική: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να σας πω ότι μόνο γι' αυτήν την υπόθεση μου έφεραν να υπογράψω συμβόλαιο συντήρησης 71 εκατομμυρίων ευρώ και συμβόλαιο καταβολής και συμβόλαιο πληρωμής για τα ελικόπτερα που παραλάβαμε - τα καινούργια και δεν πετάνε - 110 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία σύμβαση, εάν δεν ενεργοποιήσουν από την αρχή τα υλικά τα οποία παραλαμβάνουμε».
Ο Πάνος Καμμένος ήταν ξεκάθαρος: Τέρμα το πάρτι. Θα πληρώσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που χρησιμοποίησαν το χρήμα του ελληνικού λαού.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «δεν θα σταματήσει εδώ ο έλεγχος. Θα αποδώσουμε ευθύνες και θα επιδοθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβάσεων απ' όπου κι αν προέρχονται. Τέρμα το πάρτι, τέρμα η ασυδοσία, όπου κι αν βρίσκονται. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται θα πληρώσουν εκείνοι που χρησιμοποίησαν το χρήμα του ελληνικού λαού. Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει με τρόπο στοχευμένο, διαφανή, ευέλικτο και ουσιαστικό. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόσο επ' ωφελεία των ιδίων των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του συνόλου της κοινωνίας. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι γι' αυτό το σκοπό είχε ψηφιστεί νόμος το 2014, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ».
Άμεση προτεραιότητα – όπως είπε ο κ. Καμμένος θα είναι η τροποποίηση των διατάξεων του νόμου περί προμηθειών - πλην εκείνων που αφορούν την κοινοτική οδηγία - που έχουν οδηγήσει σε αναίτιες καθυστερήσεις και κωλύματα στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, λειτουργώντας ανασταλτικά στη διατήρηση της μαχητικής τους ικανότητας.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι έχει δρομολογηθεί συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει ψηφίσει η Βουλή, αλλά παρέμενε στα συρτάρια του Υπουργείου, μια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που θα έχει πλήρη δικαιοδοσία ελέγχου σε κάθε μονάδα και σε κάθε περίπτωση.
«Τους έδωσα εντολή να ελέγξουν πρώτα το Γραφείο μου και έχουν εντολή να ανοίγουν τα συρτάρια των Υπουργών για να ψάχνουν τα πάντα. Ήδη από αύριο θα βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.
Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει ήδη έγγραφο, το οποίο δεν γνωρίζαμε, από τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αναφέρεται σε πάνω από είκοσι περιπτώσεις παρανομιών στα εξοπλιστικά και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Θα ζητήσω σύντομα από τη Βουλή την αναβάθμιση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ώστε να μπορεί να ψάχνει υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου