Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κι άλλη μίζα-13.000.000 δολαρίων- επί Τσοχατζόπουλου



Νέα μίζα ύψους 13 εκατ. δολαρίων ανακάλυψε η ανακριτική Αρχή στην υπόθεση της σύμβασης των τεσσάρων αερoμεταφερόμενων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης (ραντάρ) που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ericsson το 1999, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», τα χρήματα αυτά «μπήκαν» από την εταιρεία Interaction, συμφερόντων του Θ. Λιακουνάκου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας Highwood στο Μονακό και στη Βηρυτό και επενδύθηκαν σε ακίνητα τόσο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου όσο και στην Πετρούπολη της Ρωσίας... Η μίζα αυτή αποτελεί τη... συνέχεια ροής άλλου μαύρου χρήματος, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που κατηγορούνται ότι πήραν ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο Γ. Σμπώκος, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι για να αναθέσουν τη σύμβαση των ραντάρ (που θα τοποθετούνταν στα αεροσκάφη Embraer) στη σουηδική Ericsson.
Η υπόσχεση του... δώρου και οι καταβολές έγιναν, σύμφωνα με την κατηγορία, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης (1999) και συνεχίστηκαν μέχρι το 2009 «προκειμένου κατά παράβαση του υπηρεσιακού καθήκοντός τους να προωθήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και εν γένει των καθηκόντων τους και εν πάση περιπτώσει να μην παρακωλύσουν για οιονδήποτε λόγο την ανάθεση της εν λόγω προμήθειας στη σουηδική και τις υποκατασκευάστριες εταιρείες», γράφει η εφημερίδα.
Τα 13 εκατ. δολάρια που πέρασαν από τη Highwood επενδύθηκαν σε ακίνητο της εταιρείας Semiramis στη Βηρυτό και σε μετοχές της Bank of Beirut. Από το 2006 μέχρι και σήμερα επενδύθηκαν για την εξαγορά ποσοστού 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας OOO Varshakoe η οποία δραστηριοποιείται στο Real Estate και είναι κάτοχος δύο ακινήτων στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Πηγή: tvxs.gr


http://www.koutipandoras.gr/article/162169/ki-alli-miza-13000000-dolarion-epi-tsohatzopoyloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου