Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αυτός που ζήτησε πριν λίγες μέρες, απολύσεις 180.000 δημοσίων υπαλλήλων εμπλέκεται στα Panama Papers



Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (τέως Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας εμπλέκεται στα Panama Papers.

Το όνομα του Φέσσα βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες που έδωσε στη
δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας το International Consortium of Investigative Journalists, μέσω της ειδικής βάσης δεδομένων που δημιούργησε .

O Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD , εταιρείας offshore με έδρα τις Παρθένους Νήσους. H εταιρεία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και λειτούργησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στην ίδια offshore βρίσκουμε και την πρώην γυναίκα και συνέταιρο του Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, η οποία μάλιστα διατηρούσε από το 1997 μέχρι το 2014 ακόμα μία offshore, την Terminus Develpment LTD
Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Info‐ Quest και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Η Info‐Quest  ιδρύθηκε το1981, είναι  εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και είναι  μια  από τις μεγαλύτερες  εταιρείες τεχνολογίας στην  Ελλάδα  με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις άνω  των  €400 εκατ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής,  στην ανάπτυξη λογισμικού καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων  πληροφορικής,μέσω της θυγατρικής της Unisystems. Θυγατρική  εταιρία  της Info‐Quest  είναι και η ACS Courier, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. 
Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Είναι επίσης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του InternationalChamber of Commerce (ICC).
Μπείτε στη νέα έκδοση της πλατφόρμας OpenProject και δείτε ποιοι Έλληνες εμπλέκονται στα Panama Papers, τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία. Στηρίξτε την προσπάθεια μας εδώ για να συνεχίσουμε να ενοχλούμε για λογαριασμό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου