Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

1956 -- Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ


- Γερμανός αξιωματικός εγκληματίας πολέμου, δικάζεται στα Ελληνικά Δικαστήρια.
Ενας άλλος διάσημος εγκληματίας πολέμου, ο Μέρτεν, που είχε μεταφέρει τους Ελληνες
Ισραηλίτες (Εβραίους) της Θεσσαλονίκης στα γερμανικά κρεματόρια, αφού προηγουμένως τους λήστεψε, τόλμησε να έλθη στην Ελλάδα ως μάρτυρας υπεράσπισης του συναδέλφου του. Ο ανακριτής και αργότερα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ανδρ.Τούσης, τον αναγνώρισε και διέταξε τη σύλληψή του, και ενώ άρχισε η διεξαγωγή των ανακρίσεων σε βάρος του, η γερμανική κυβέρνηση κίνησε γή και ουρανό για την απελευθέρωση του.


Τελικά προσέφερε στην ελληνική κυβέρνηση 115.000.000 μάρκα για την αποζημίωση των
θυμάτων της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, δηλαδή των Εβραίων και των Τσιγγάνων,* τους οποίους οι ναζί θεωρούσαν ανθρώπους β’κατηγορίας. Με το ποσό αυτό κατόρθωσαν να
απελευθερώσουν όχι μόνο τον Μέρτεν, αλλά και όλους τους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου, που είχαν συλληφθέι κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα και διεξάγονταν ανακρίσεις σε βάρος τους για να δικαστούν κανονικά από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια (κακουργιοδικεία). Με την σύμβαση που υπογράφηκε για την χορήγηση του παραπάνω ποσού, η ελληνική Κυβέρνηση Καραμανλή, ανέλαβε την υποχρέωση να μεταβιβάσει τις δικογραφίες όλων αυτών των εγκληματιών πολέμου στα γερμανικά δικαστήρια και να συναινέσει στην μεταγωγή τους στις γερμανικές φυλακές. .Ετσι, η ελληνική κυβέρνηση τιμώρησε τους Γερμανούς εγκληματίες δι’απελάσεως, οι δε Γερμανοί άφησαν ελεύθερους και τους αθώωσαν είτε με βουλεύματα είτε με δικαστικές αποφάσεις και όσοι επέζησαν συμμετέχουν σε αναμνηστικές τελετές των εγκληματικών ενεργειών τους στις κατεχόμενες χώρες…..
Πέραν αυτών, οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι με το ποσό των 115.000.000 μάρκων που προοριζόταν για τα θύματα Τσιγγάνων και Εβραίων, εξόφλησαν όλες τις οφειλές τους προς την Ελλάδα. (βλέπε 1945 και 1990)
* Για πολλά χρόνια, ο πληθυσμός των Τσιγγάνων θεωρούσε ότι το Ελληνικό Κράτος ενώ του όφειλε παροχές, όμως δεν τις απέδιδε.
- Στις προκηρύξεις της Πρωτομαγιάς διαβάζουμε
«Νά επιστραφούν όλα τα δάνεια και οι οφειλές των εφοπλιστών του Ναυτικού Ταμείου.ΝΑΤ Αυξηση των συντάξεων στα 70% του μισθού. Να καταργηθούν οι μαύροι κατάλογοι…
Συμπληρωματικά στοιχεία ,
Ο Μ. Μέρτεν (“Spiegel” , “Hamburger Echo” , 1959-1961 ) είχε καταγγείλει πως κάποιος Κωνσταντίνος Καραμανλής, δικηγόρος στο επάγγελμα, συνεργαζότανε με το Γερμανικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στην κατάδοση Ελλήνων Αντιστασιακών, και είχε μάλιστα “αποζημιωθεί¨ με ένα κατασχεμένο Εβραϊκό κατάστημα υφασμάτων. ¨Θυμότανε” μάλιστα ο Μ. Μ. ότι υπήρχε και μία “φωτογραφία” που έδειχνε την γυναίκα του τότε Καραμανλικού υπουργού ¨δικαιοσύνης¨, την περιώνυμη “Δοξούλα¨ Μακρή, να γιορτάζει πρωτοχρονιά του 1943 στο γερμανικό στρατηγείο, όπου ήταν γραμματέας. Μιλούσε επίσης και για την ύπαρξη ¨και άλλων φωτογραφιών…¨.
Το 1977 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλαβε στο Άαχεν το παράσημο του θεμελιωτή της ¨Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Γερμανικού Έθνους¨, του ¨Μεγάλου Καρόλου¨ (¨KARLSPREIS¨). Μια τιμή που την αποδίδουν οι Γερμανοί σε όλους τους καλούς τους φίλους που πολεμούν για το γερμανικό όραμα της ¨Ενωμένης Ευρώπης¨ (Με Χίτλερ ή χωρίς Χίτλερ…).
ΑΠΟ ΤΟ 1959 ( ! ) κλείνει ΤΟ Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου, και σταματά η εκδίκαση Γερμανών στην Ελλάδα , ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, 68 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ” Β΄ Π. Π.”, λειτουργούν ΑΚΟΜΑ τα αντίστοιχα Γραφεία Ε. Π. στις ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Αυστραλία ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, και όποτε εντοπίσουν κάποιον, ενεργό τότε, Ναζί τον δικάζουν, έστω και εάν είναι σήμερα ¨χούφταλο¨ των 90 -100 χρονών, διότι σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ τα “Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας” δεν παραγράφονται !
Από τους 800ους Γερμανούς στρατιωτικούς που είχε ασκήσει δίωξη το μεταπολεμικό “Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου ”, για την γεννοκτονική δράση τους στην Ελλάδα, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2.500 (!) χωριών, 50.000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300.000 ανθρώπων από την πείνα (λοιμό) τον χειμώνα του 1941, αλλά και μέχρι το 1945 και δεκάδες χιλιάδες σωματικά ανάπηρους και ψυχικά ασθενείς, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ !
Υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12 % των Ελλήνων. Το 8 % από τις δολοφονίες – εκτελέσεις και την πείνα, αλλά και ένα 4 % από τις υπολειπόμενες γεννήσεις που δεν έγιναν, λόγω των ασθενειών – κακουχιών. Πέρα από τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικών περιουσιών τις οποίες η ¨Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων¨ (1947) αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δις δολαρίων , ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ( ! ) , χωρίς να αναγνωρισθούν τα ¨διαφυγόντα κέρδη¨ για τις επόμενες δεκαετίες ( ! ). Η Ελλάδα ζήτησε τότε την αναγνώριση αποζημιώσεων ύψους 14 δις δολαρίων.
Το 1959, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, υποχρεώθηκε από την “δημοκρατική” Γερμανία ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ – αναστείλει την λειτουργία του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών πολέμου (με προϊστάμενο τον Εισαγγελέα Ι. Τούσση) και να στείλει τους 800 φακέλους στην “Δικαιοσύνη¨ της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟ-ΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, επειδή είναι, τώρα πια είναι “δημοκράτες” ! Παράλληλα η κυβέρνηση Καραμανλή υποχρεώθηκε να ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΕΙ και να στείλει τον σε 25 χρόνια καταδικασμένο Μάξ Μέρτεν ( για τις δολοφονίες και την ληστεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ) στη Γερμανία ¨για να εκτίσει την ποινή του εκεί !
Η συνέχεια ήταν η “δημοκρατική” Γερμανία ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ (!) ΜΕ “ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ” με το ¨ατράνταχτο νομικό επιχείρημα¨ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ( ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΥΛΙΑΣΜΑ ΕΓΚΥΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΜΑ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ “ΑΝΤΑΡΤΩΝ” ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ 50 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ! ).
Ο Καταδικασμένος ( 1958) από Ελληνικό Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου( Στρατοδικείο ) Μάξ Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος και απελάθηκε στην πατρίδα του για να πάρει στη συνέχει αποζημίωση και σύνταξη από το Γερμανικό κράτος “για την άδικη μεταχείριση του στην Ελλάδα¨ ! Πέθανε ¨πλήρης ημερών¨ το 1972 !, αφού προηγουμένως είχε απαλλαχθεί και αυτός για την δράση του στην Ελλάδα με ¨βούλευμα¨, παρά την υπόσχεση της Γερμανίας ότι θα τον δίκαζε και θα τον φυλάκιζε…
ο Μαξ Μέρτεν κατάγγειλε ότι είχε ως συνεργάτες του μεταξύ άλλων και τους:
1) Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρωθυπουργός
2) Δημήτριο Μακρή, υπουργός Εσωτερικών
3) Γεώργιο Θεμελή, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
4) Δοξούλα Λεοντίδου (οικογενειακό όνομα), σύζυγος του υπουργού Εσωτερικών Δ. Μακρή και γραμματέα του εγκληματία Μέρτεν (Θεσσαλονίκη) στην κατοχή.
Οι καταγγελίες του Μέρτεν δημοσιεύτηκαν στο βδομαδιάτικο περιοδικό «Der Spiegel» (28/9/1960)
Σημειωτέον , ο Μέρντεν δικάστηκε επιδή ενήργησε το πανίσχυρο (εξίσου ρατσιστικό) εβραϊκό λόμπι... Ασύδοτοι οι πολλοί επιφανείς ναζί, συνεργάτες των ΗΠΑ μετά οι πιο "χρήσιμοι", όπως ο φον Μπράουν, αυτοί που δεν κυνηγήθηκαν από τα επιτελεία του παρανοϊκά ρατσιστή "περιούσιου λαού" που εμπορεύτηκε παντοειδώς τις θηριωδίες των ναζί και τις παρουσιάζει σαν (κυρίως) δικό του ολοκαύτωμα... ((Κ.Ν)

Μαρία Κουτσουρακη ( Αρχείο Εθνικης Αντιστασης)

Απο το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου