Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Δωράκι στον Σαββίδη: Αναστέλλεται το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ




Σε κανονική λειτουργία παραμένει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη, καθώς το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ανάστειλλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυριων (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.
Με την υπ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει η εταιρία δια του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για την υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013.
Την αίτηση αναστολής ειχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Πλέον εκκρεμούν η αίτηση της εταιρίας για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναίρεση κατά της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο, στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου