Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο γαμπρος του Σύριζα...

Ο αγνώστων τυπικών προσόντων αλλα περιφερόμενος ως γαμπρος του Σύριζα, μας κάνε ινα απορούεμ για το πότε εργάζεται για τη χώρα, για τα χρήματα που του δίνουμε ζεστα κάθε μήνα και δεν πρόκειται να ξαναδεί μετα απο ένα χρόνο...
Όπως και οι προκάτοχοι του ζεν πρεμιέ, που ανήκαν στα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια (Λοβέρδος, Τσοχατζόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Λιάπης, Κεδίκογλου κ.α.), έτσι και ο απο εμας αμοιβόμενος ουρανοκατέβατος ζεν πρεμιέ άρχισε να πηδάει τη μιά μετα την άλλη...

Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκα



Κάτοχος μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά. Διπλωματούχος μουσικός με… αγάπη για το φλάουτο που συμμετέχει σε ορχήστρες και εκδηλώσεις της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών. Μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού την ίδια περίοδο που ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν γραμματέας της οργάνωσης. Διδάσκουσα οικονομικών στο Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω και στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου, όπου ξεκίνησε αλλά δεν ολοκλήρωσε το διδακτορικό της, αφού όταν ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον σύντροφό της, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην Αθήνα για να αναλάβει το γραφείο του, άφησε και εκείνη το Λονδίνο για να τοποθετηθεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, αλλά και συντονίστρια του τομέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά τα «εχέγγυα» κατάφερε να μπει στον χρηματοπιστωτικό τομέα.



 Αρχικά ορίσθηκε (άνοιξη 2015) εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος, Γεωργίου Χορταρέα, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ενα πόστο που από αρμόδια τραπεζικά στελέχη χαρακτηρίζεται διακοσμητικό, όσον αφορά στις αρμοδιότητες, και βέβαια αδρά αμειβόμενο.
Για… κακή της τύχη βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων έπειτα από το πόρισμα κόλαφος για την επάρκεια της Attica Bank που διενήργησαν από κοινού η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM). Σε αυτό, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για προνομιακή χρηματοδότηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων εν μέσω capital controls χωρίς να πληρούνται τα πιστωτικά κριτήρια (π.χ. επαρκή ενέχυρα, εξασφαλίσεις κ.λπ.), με αποτέλεσμα η τράπεζα να χάνει δυσανάλογα μεγάλες καταθέσεις.
Το πόσα γνώριζε γύρω από την «προβληματική» λειτουργία της Attica Bank ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό με την ίδια να γνωστοποιεί σε δηλώσεις της στο insidestory.gr, το οποίο έφερε το θέμα στην επιφάνεια, ότι έχει υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί δε πως εξελέγη και στο νέο ενδεκαμελές ΔΣ της Attica Bank. Στην επίσημη ανακοίνωση της τελευταίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας με τριετή θητεία, η νέα διοίκηση της Attica Bank απαρτίζεται από έμπειρα και δοκιμασμένα τραπεζικά στελέχη, ικανά να οδηγήσουν τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα».
Στο μεταξύ, η κα Γεωργακάκου-Κουτσονίκου είχε ενταχθεί και στις «τάξεις» της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας τον Μάιο του 2015, λίγες μέρες μετά τον διορισμό της στην Attica Bank, ενώ δόθηκε εντολή για αναδρομική ισχύ των αποδοχών της από την 1η Μαρτίου 2015. Η πρόσληψή της ανανεώθηκε στις 16 Μαρτίου 2016 και για 6 μήνες, δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στον ΟΚΑΑ, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Θέση ιδιαιτέρως περιζήτητη, αφού ο ΟΚΑΑ εκμεταλλεύεται τις κεντρικές αγορές στον Ρέντη και την Αγορά του Καταναλωτή, που είχε εγκαινιάσει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Εν αναμονή, λοιπόν, της επόμενη αράδας στο βιογραφικό της κ. Γεωργακάκου-Κουτσονίκου… Αυτής, και όλων των λοιπών συγγενών και φίλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ελαφρά τη καρδία παρακάμπτουν το αξιοκρατικό σύστημα.

http://www.eleftherostypos.gr/politiki/42062-i-stefania-georgakakou-kai-oi-treis-seri-diorismoi-se-nevralgika-posta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου