Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ «τορπιλίζει» το Πολεμικό ΝαυτικόΑναφορά-βόμβα του ΣΔΟΕ, έχει φθάσει στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, το οποίο πριν από ένα μήνα έκανε έφοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συγκέντρωσε υλικό για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών έχει εντοπίσει:

- Τιμολόγια ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες του εξωτερικού προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για «παροχή υπηρεσιών», οι οποίες αμφισβητούνται από το ΣΔΟΕ.

- Τα χρήματα αυτά διακινούνταν μέσω ελληνικής εταιρείας η οποία συνεργαζόταν με εταιρεία που είχε έδρα στη Κύπρο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτές τις εταιρείες, είχαν σχέσεις με τις εταιρείες που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων του ΠΝ.

- Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών, το ΣΔΟΕ, έχει εντοπίσει τεράστια οικονομική διαφορά σε τιμολόγιο ύψους 23.000.000 ευρώ . Η διαφορά προέκυψε από το τιμολόγιο της εταιρείας και το αντίστοιχο τιμολόγιο που κατέθεσε το Πεντάγωνο.

- Επίσης το ΣΔΟΕ διερευνά το ρόλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών οι οποίες ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ που απομένουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα θα ρίξουν κι άλλο φως στις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών.

Τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τις περιόδους υπουργίας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου