Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χαριστικές αναθέσεις απο τον υπουργό Γερουλάνο


Συνεχίζεται από ό,τι φαίνεται, με αποφάσεις στελεχών και υπουργών της κυβέρνησης, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με υπέρογκες αμοιβές ιδιωτικών εταιριών και για υπηρεσίες που θα μπορούσε το κράτος να φέρει σε πέρας από μόνο του με τα εξειδικευμένα στελέχη που διαθέτει. Το «κόλπο» γνωστό από παλιά: υπέρογκα ποσά για αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες «εξειδικευμένων» υπηρεσιών, έρευνες κοινής γνώμης που πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων (βλ. υπουργείο Παιδείας), παροχή συμβουλών κλπ.

Αυτή τη φορά ήρθε στο φως, με ερώτηση του βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, η αμοιβή στην εταιρεία Egon Zehnder για παροχή υπηρεσιών εξεύρεσης ανώτατων στελεχών σε φορείς του υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον ΟΠΑΠ. Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδημούλης,
ο υπουργός Πολιτισμού πριν εισέλθει στην πολιτική εργαζόταν στην εταιρεία Egon Zehnder του Α. Γαβριηλίδη. Η συγκεκριμένη εταιρεία έλαβε αμοιβή αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον ΟΠΑΠ το 2010, παρέχοντας υπηρεσίες εξεύρεσης ανώτατων στελεχών. Για την επιλογή της εταιρείας δεν έγινε διαγωνισμός ούτε και η έγκριση τη δαπάνης πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού μιας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ έχει την εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο να υπογράφει μόνο του δαπάνες μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ εκάστη.

Ο Υπουργός Πολιτισμού έχει αναγνωρίσει ότι η εν λόγω εταιρεία πράγματι συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής στελεχών σε φορείς αρμοδιότητάς του (ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, ΟΔΙΕ κ.λπ.), υποστηρίζοντας ωστόσο πως αυτή είναι αμισθί. Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης ζητά να πληροφορηθεί
πως συνάδει η παροχή αμισθί υπηρεσιών από την εταιρεία Egon Zehnder του πρώην εργοδότη του υπουργού Πολιτισμού με το τιμολόγιο των 49.000 ευρώ που παρουσιάστηκε στον τύπο καθώς και ποιες άλλες συμβάσεις και για ποιο αντικείμενο χωρίς διαγωνισμό έχει υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ με τη συγκεκριμένη εταιρία.

http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=9945&spec=job&type=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου