Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Βάζουν χέρι στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων!Μεθοδεύουν το ξεπούλημα της περιουσίας μας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ταμείου.

Την έντονη διαμαρτυρίας του για την υπαγωγή του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Απασχόλησης, εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ.

Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις που σκοπό έχουν το ξεπούλημα της περιουσίας του εύρωστου Ταμείου.

Το Pheme.gr δημοσιεύει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

"Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 20 Οκτωβρίου εισχώρησε τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα 19/10/2011 (Θέματα ΜΤΠΥ, άρθρο 3), σχετικά με τη μεταφορά της εποπτείας του Μ.Τ.Π.Υ από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο μας στο οποίο καταθέτουμε υποχρεωτικά κάθε μήνα χρήματα (μέσω της αναγκαστικής εισφοράς στη μισθοδοσία) για να λάβουμε μέρισμα μετά τη συνταξιοδότηση, έχει ήδη μειωθεί με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου. Και με την νέα τροπολογία περνώντας στο Υπουργείο Εργασίας φοβόμαστε ότι τι επόμενο βήμα θα είναι η συγχώνευση με άλλο Ταμείο, με αποτέλεσμα το αυτοτελές μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ να συμψηφιστεί από ένα νέο κοινό και μειωμένο μέρισμα.

Είναι τα χρήματα μας, είναι οι κόποι μας και η κοινή μας περιουσία! Υπήρξαν κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης που έθεσαν το θέμα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αμετάβλητο.

Προβλέπουμε ότι άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα της κοινής ατομικής περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που να σημειωθεί δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από το Κράτος! Αντίθετα! Οι προσωπικές αποταμιεύσεις των μετόχων-δημοσίων υπαλλήλων, του Ταμείου θα πέσουν στον καιάδα της μαύρης τρύπας του Κρατικού Προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 144 χρόνια.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του μισθολογίου, έκτακτης φορολογίας, εκποιήσεων δημόσιας περιουσίας, τώρα και εκποίηση ιδιωτικής (υπαλληλικής) περιουσίας!

Καταργούν το ΜΤΠΥ μετά από 144 χρόνια! Αποψιλώνουν το Υπουργείο Οικονομικών, αφαιρώντας του τις παλαιότερες υπηρεσίες, τη ραχοκοκαλιά του.

Αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία 220.000 Ελλήνων που διαχειρίζεται το ΜΤΠΥ! Γιατί άραγε η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να μην μπορεί να αντιδράσει κανένας;


Με εκτίμηση,
Σύλλογος Υπαλλήλων ΜΤΠΥ"


http://www.pheme.gr/article.aspx?id=1718

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου